Trešdiena, 06 Marts 2024 21:06

Kā izvēlēties pareizas saulesbrilles

Saulesbrilles ne tikai aizsargā acis no kaitīgajiem UV stariem, bet arī piešķir stilu un personiskumu jūsu tēlam. Šajā rakstā tiks sniegti noderīgi padomi par to, kā izvēlēties ideālās saulesbrilles internetā atbilstoši sejas formai un kas vēl jāņem vērā, iegādājoties jaunas saulesbrilles.

Lai gan izvēles iespējas var šķist pārsteidzoši plašas, zinot svarīgus faktorus, piemēram, objektīvu krāsu un materiālu izvēli vai pareizu briļļu un sejas proporciju, tas palīdzēs vieglāk veikt īsto izvēli.

UV staru ietekme uz acīm

Saules stari satur kaitīgus UV starus, kas var nodarīt smagu kaitējumu acīm. Tieša saules gaismas iedarbība uz acīm var izraisīt redzes problēmas un pat radzenes apdegumus.

UV staru pastiprināta iedarbība ilgstošā laika periodā var veicināt ar vecumu saistītu acu slimību attīstību, piemēram, acs kataraktu.

Saulesbrilles kā aizsarglīdzeklis

Lai pasargātu savas acis no potenciāliem bojājumiem, ir svarīgi saulainā laikā valkāt saulesbrilles ar atbilstošu aizsardzību pret UV radiāciju. Pareizi izvēloties brilles ar atbilstošiem filtriem, var efektīvi samazināt veselības problēmu riskus.

Dažādu lēcu materiālu priekšrocības

Saulesbrillēm ir lēcu materiālu izvēles, piemēram, plastmasa un stikls. Plastmasas lēcas ir vieglākas un mazāka iespēja, ka tās varētu saplīst. Stikla lēcas ir izturīgākas pret skrāpējumiem.

Polarizētas lēcas un to ietekme

Polarizācija palīdz samazināt spilgtumu no atstarojošiem virsmu objektiem, piemēram, pie dažādām ūdenstilpnēm, kā jūra vai ezers.

Saulesbrillēm, ko izvēlas autovadītāji, arī būtu jābūt ar polarizētām lēcām, tas palīdz novērst atspulgu no ceļa virsmas. Šis ir vitāli svarīgi, lai uzlabotu redzamību un samazinātu acu nogurumu, braucot garus ceļa posmus.

Atbilstošu saulesbrilļu izvēle pēc sejas formas

Lai izvēlētos pareizās saulesbrilles, ir svarīgi zināt sejas formu, jo dažādām formām vairāk piestāv atbilstoši modeļi. Piemēram, ovālas sejas formai piestāv gandrīz visi veidi, bet apaļām sejām priekšroka būtu jādod plakanām vai taisnstūra brillēm. Savukārt kvadrātveida seja izskatīsies labi ar apaļu vai ovālu saulebriļļu dizainu. Izvairieties no saulesbrillēm, kas ir pilnīgi pretstatā sejas formai.

Trijstūra formas sejas īpatnība ir asa zoda līnija un plats pieres laukums. Lai mīkstinātu šo iezīmi, piemērotas saulesbrilles ir ar apaļiem vai ovāliem stikliem. Tās palīdzēs izlīdzināt sejas kontūru un padarīs to maigāku. Izvairies no trijstūra formas stikla, kas uzsvērs vēl vairāk zoda līniju.

Saulesbrilļu kopšana

Lai saglabātu saulesbrilles tīras un ilgāk lietojamas, ir svarīgi tās regulāri kopt. Lietojot ūdeni vai speciālu tīrīšanas līdzekli brillēm, var noņemt netīrumus un taukus. Pēc tam izmantojiet mikrošķiedras drānu, lai nosusinātu stiklus.

Populārākie dizaini

Saulesbrilļu pasaulē viens no populārākajiem dizainiem šobrīd ir plakanās saulesbrilles. Šis stils ir moderns un pievilcīgs, piemērots gan ikdienai, gan atpūtai. Plakanie modeļi piedāvā plašas izvēles iespējas dažādos krāsu toņos un materiālos.

Daudzi cilvēki arī dod priekšroku aviatora tipa saulesbrillēm ar metāla rāmi. Šis klasiskais stils ir neatņemama modes sastāvdaļa jau vairākus gadus. Aviatora brilles parasti izceļ acis un lieliski pielietojamas gan klasiskam apģērbam, gan sportiskam tēlam.

Izvēle starp zīmoliem un stiliem

Izvēloties saulesbrilles, svarīgi iepazīties ar dažādu zīmolu piedāvājumu, lai atrastu stilistiski un kvalitatīvi piemērotāko variantu savai gaumei. Katrs zīmols bieži vien specializējas noteiktos dizainos vai tehnoloģiju risinājumos.

Saulesbrilles pieaugušajiem, arī bērnu saulsebrilles no Ray Ban (https://220.lv/lv/brands/r/ray-ban ), Guess, Tommy Hilfiger, Lacoste, Carrera, Emilio Pucci u.c. pasaulē atzītiem zīmoliem par lieliskām cenām. 220.lv interneta veikalā Jūs vienmēr gaida plaša izvēle, iepirkšanās tiešsaistē ir ne tikai izdevīga, bet arī ērta.

Pieslēgties, lai pievietotu komentārus

Reklāmraksti

Notikumu kalendārs

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30