Pirmdiena, 18 Marts 2024 12:24

Ogrei medaļu raža frisbijā

Ogres Frisbija kluba meitenes ar komandu «Hotshots» starptautiskajā frisbija turnīrā «Hello Stockholm» izcīnīja 1. vietu, uzvarot visās astoņās spēlēs un finālā ar 13:6 pieveicot Salaspils Frisbija kluba komandu Ogres Frisbija kluba meitenes ar komandu «Hotshots» starptautiskajā frisbija turnīrā «Hello Stockholm» izcīnīja 1. vietu, uzvarot visās astoņās spēlēs un finālā ar 13:6 pieveicot Salaspils Frisbija kluba komandu

Marta pirmajā dienā Ogres novada Sporta centrā norisinājās Latvijas Skolēnu 77. spartakiāde frisbijā. Salīdzinājumā ar citiem gadiem šoreiz startēja daudz komandu no Ogres. Mājinieki izrādījās pārliecinoši labāki par saviem konkurentiem.

Spartakiādes mačos piedalījās sešas vietējās komandas – pa trim gan zēnu, gan meiteņu konkurencē. Ogrēnieši arī plūca galvenās balvas – zēnu divīzijā uzvarēja Ogres Tehnikums, bet otro vietu izcīnīja Ogres 1. vidusskola. Savukārt meiteņu vidū triumfēja Ogres 1. vidusskola, bet trešo vietu ieguva Ogres Valsts ģimnāzijas komanda. Ogres Frisbija kluba dalībnieks Jēkabs Eglītis par vietējo komandu panākumu atslēgu uzskata tieši jauniešu darbību klubā: «Katrā skolā ir kāds jaunietis no kluba, Tehnikumā pat divi. Viņi ir ieguvēji, jo nāk trenēties, māk spēlēt un ir spējuši arī savus skolas biedrus piesaistīt, pamācīt un izskaidrot, kas ir frisbijs un kā to spēlē.»

Uzvara arī turnīrā Zviedrijā

Nesen Stokholmā norisinājās starptautisks turnīrs frisbijā «Hello Stockholm». «Tas ir salīdzinoši jauns, notiek kādus piecus – sešus gadus,» saka Jēkabs Eglītis. «Taču turnīrs ir diezgan prestižs, uz turieni brauc komandas gandrīz no visas Eiropas. Vairākums komandu bija no Zviedrijas un Somijas, taču bija arī latvieši, igauņi, lietuvieši, franči, beļģi, tāpat daudz ukraiņu. Visus dalībniekus pat nenosaukšu, bet turnīrs tiešām bija plaši pārstāvēts. Mūsu meitenes šoreiz nestartēja kā Ogres klubs, bet jauktajā jeb tā dēvētajā pick-up komandā ar nosaukumu «Hotshots». Tajā kopā ar četrām mūsējām bija arī viena meitene, kas agrāk bija mūsu sastāvā Ogrē, bet nu jau pasen dzīvo un spēlē Šveicē. Meiteņu komandai pievienojās arī divas igaunietes un viena austriete. Par spīti raibajam sastāvam, meitenes visu turnīru nospēlēja perfekti, nezaudēja nevienu spēli un izcīnīja likumsakarīgu uzvaru.»

Drīz gaidāmas nākamās sacensības

Šajās brīvdienās, 9.–10. martā, Ogrē norisināsies Baltijas Frisbija čempionāts telpās. Jēkabs Eglītis teic, ka visi skatītāji, kam interesē šis sporta veids, laipni aicināti uz šiem mačiem: «Plānots, ka piedalīsies komandas no visas Latvijas – ne tikai no Ogres, bet arī no Rīgas, Salaspils, Valmieras un Ventspils. Tāpat ieradīsies komandas no Lietuvas un Igaunijas. Pirmajā dienā notiks apakšgrupu spēles, bet otrajā jau tiks aizvadītas cīņas par medaļām. Savukārt 22.–23. martā gaidāma Latvijas kausa izspēle Ventspilī, bet tad pēc neilgas pauzes drīz sāksies vasaras sezona.»

Pieslēgties, lai pievietotu komentārus

Reklāmraksti

Notikumu kalendārs

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31